Tänään on ollut tuottelias päivä. Sain vihdoin tilattua uuden verokortin ja kävin kaupungilla postittamassa hakemuksen rikosrekisteriotetta varten. Samalla reissulla hankin paikallisliikenteen bussien linjakartan ja matkakortin.

Jyväskylän ajot ovat ensi viikonloppuna. Sen tietää paitsi Neste Rally Finland -lipuista ympäri keskustaa, myös ulkomaalaisten määrän radikaalista kasvusta kävelykadulla. Useilla on tallipaidat päällä (Ford yms - hevosaiheisia vähemmän). Kameroitakin näkyy katukuvassa tavallista enemmän. Ihan tavallisia ja sitten tv-kameroita kuvaamassa inserttejään. Nykäsen Mattikin oli saapunut kaupunkiin. Liekö tullut rallia seuraamaan vaiko vain kavereita moikkaamaan vanhaan kotikaupunkiinsa.

Nautin suunnattomasti keskustan läheisyydestä. Siitä, että voin koska tahansa piipahtaa tuota ihmisvilinää ihmettelemään joko kahvilla istuen tai sitten vain kiertelemällä kaupasta ja kauppakeskuksesta toiseen. Jyväskylä on kyllä tämän kokoiseksi kaupungiksi harvinaisen hyvin varustettu mitä tulee kauppakeskuksiin. On Jyväskeskusta, torikeskusta, väinönkeskusta ja vielä kolmikulmaa ja mikäs se yksi olikaan, missä on posti alakerrassa... Puhumattakaan markettikeskittymistä - kokonaista kaksi Keljon ja Seppälän kokoista samassa kaupungissa.

Tälle päivälle on vielä yksi haaste. Olen päättänyt aloittaa juoksukoulun. Näkyy olevan suunnattu juuri tällaiselle rapakuntoiselle: tämän ensimmäisen päivän ohjelmassa on 5 minuuttia kävelyä ja 2 minuuttia juoksua. Tämä satsi kahdesti ja tauko välissä - siinä kaikki. Kun mies tuosta kuuli, hänkin päätti lähteä välittömästi mukaan.