Tänään särki päätä. Aamulla jo, ja väsytti. Meninkin takaisin sänkyyn, kun olin saatellut miehen hissillä alakertaan ja töihin ja hakenut eilen pestyt lakanat kuivumasta. Heräsin puoliltapäivin ja edelleen sattui. Ei auttanut - ystävä Lappeenrannasta oli tulossa päiväkylään ja pöydät notkuivat kaikesta, minkä olisi pitänyt löytää paikoilleen noin viikko sitten. Tai no; keittiön pöydällä oli vain ehkä kolmen päivän murut ja aamulliset astiat ja olohuoneessa puhelinlaatikko ohjeineen vasta lauantaina sinne laskeutuneena. Tunnissa siitä selvittiin - pöydät tyhjeni, tiskikone täyttyi ja kylppärikin pesi kasvonsa.

Lounasta siis kolmelta vieraan kanssa. Ei ehkä ihan kolme leipää ja kaksi kalaa, mutta viisi kalapuikkoa kuitenkin. Onneksi miehet eivät ole niin höperönnuukia - perunaa ja valkokastiketta riittävästi molemmille. Edelleen vasen takaraivo jyskytti. Oli kyllä teemaan sopiva ilmakin: intensiivisen lämmin, ilma ei liikkunut. Vieläkään ei ukkosta. Täytyy muistaa vetää lasit parvekkeelle ennen yötä.

Mies toi tullessaan jäätelöä kahville ja kahvilla se särky viimein hellitti - täytyy ruveta rajoittamaan. Ajelutettiin ystävää tulevassa opiskelukaupungissa ja olikin mukava reissu - itsellekin uusia reittejä. Harjun tornissa olin ollut maisemia katsomassa vain talvella - kuinka erilaiselta kaupunki voikaan näyttää. Ystävälliseltä ja avoimelta, melkein omalta.

Työnantaja muisti pyydetysti työtodistuksella. Tarvitsen sen tänne sijaisrekisteriin. Mies tulosteli töissä rikosrekisteriotehakemuksen allekirjoitettavaksi ja lähetettäväksi. Ja huomenna, ihan varmasti huomenna soitan verotoimistoon ja pyydän uuden verokortin. Jos vaikka joku kysyisi töihin. Jos vaikka.