Voimme siis jäädä Jyväskylään - rouva on löytänyt kampaajan. Miten voikaan näennäisesti näin yksinkertainen asia tuoda tullessaan niin paljon mielekkyyttä ja pysyvyyttä elämään. Kampaamo oli mukavan oloinen, jopa tyylikäs paikka. Lehtikorissa Me Naisia, Avotakkaa, Tekniikan Maailmoja. Hymyilevä, ystävällinen ja osaava kampaaja. Kohtuullinen hinta. Olo on huojentunut ja samalla tietenkin uuden ulkonäön johdosta pirteä ja hyväntuulinen, varmempi.

Tänään oli muutenkin mukava päivä. Töissä pilkoin kirveellä halkoja huomista metsäretkeä varten. Viljelimme sisäpiirihuumoria keskenämme tiimin sisällä. Suunnittelin lopullista ratkaisua päivähoito-ongelmiin ystävän kanssa. Olin onnellinen miehen kanssa.

Tietenkin voisin kertoa myös siitä, kuinka automme ajastimella varustettu lämmitinjärjestelmä ei korjauksen jälkeenkään toimi kuin osin ja satunnaisesti. Tämän johdosta minä olen tänään vuorollani heti heräämisen jälkeen kiiruhtanut hissillä alas ja pari sataa metriä parkkipaikalle käynnistämään käsin lämmitintä. Ainakin auto on lähtiessä sisältä lämmin, vaikka lohkolämmitin ei ilmeisesti toiminut sittenkään. Mitä tästä opimme? Elämämme ei suinkaan kaadu tähänkään arjen pikku harmiin, vaan mies osaa kyllä hoitaa auton huoltoon ja jaksamme juosta ylimääräisiä lenkkejä aamuisin siihen asti. Toki toivomme, että lämmitys sitten sujuisi taas sulavasti ja korjaus menisi takuuseen, mutta jos ei, niin täytyy vain nähdä enemmän vaivaa, sietää pitempään tätä varsin rajallista epämukavuutta.