Muuttomiehet ja -naiset tulee viikon kuluttua! Itse asiassa tasan viikon kuluttua meillä pitäisi jo olla huonekalut uudessa kodissa. Viikko sitten saimme avaimet ja aikaa piti olla ruhtinaallisesti - kunnes esterata alkoi.

Miehellä leikattiin viime viikolla nenä. Oiottiin väliseinää, ei mitään suureellista, mutta viikon sairasloma kuitenkin. Puoli vuotta oli ollut jonossa ja juuri nyt se kutsu sitten tuli. Sitten mulla tuli kurkku kipeäksi. Todella kipeäksi. Kärvistelin tuskissani viime viikonlopun (piti tapetoida, ei se mitään, ehtiihän tässä) ja vielä maanantainkin - tosin illalla käytiin sentään valitsemassa tapetteja. Tiistaina menin töihin, mutta hetken mielijohteesta pistäydyin iltapäivällä edelleen niin kipeän kurkkuni kanssa työterveydessä. Tulos: elämäni ensimmäinen streptokokki ja kymmenen päivän penisilliinikuuri. Kurkku alkaa olla jo kunnossa, kyllä tämä tästä. Äiti antoi vielä maitohappobakteeri-vinkin penisilliinistä seonneelle vatsalle.

Lauantai oli valittu tapetointipäiväksi. Makuuhuoneessa onkin nyt kaunis ruskea seinä. Mies sanoo, että aika tumma, liiankin. Minä sanon että hyvä, kaunis tumma, tuo ryhtiä huoneeseen. Olohuoneeseen ehdittiin laittaa tänään eka vuota tapettia. Meni heti suoraan ja kupruilematta ja lähti myös pois, kun huomattiin, että seinän värierot kuultavat läpi. Syvä huokaus, pensselien pesu ja kotiin saunaan.

Huomenna on muuten itsenäisyyspäivä ja kaupat kiinni. Jos aioit ostaa halpaa valkoista maalia tapetin alle, niin täytyy jättää maanantaille. Saapa olla rauhassa kummipojan synttäreillä. Silti vähän kyllä harmittaakin - remontin piti olla jo valmis tässä vaiheessa ja vaatteetkin uudessa kodissa kaapeissa.