Tämä talvi jäänee mieleemme talvena, jolloin Mondeota huollettiin. Ensin oli se lämmityksen ajastinkello, joka ei toiminut - vaihtoon. Se ei toiminut sittenkään - uusi tilalle. Paitsi että uusikaan ei tykännyt jännitteiden vaihteluista - onneksi tämä huomattiin jo huollossa eikä seuraavana aamuna parkkipaikalla. No, laite todettiin sudeksi ja omatoimihuolto vaihtoi veloituksetta toisen valmistajan vastaavan tilalle. Se oli melkein samanlainen, paitsi että kun vanhaan laitettiin lähtöaika, tähän pitää laittaa se aika, kun lämmittimen pitää käynnistyä. Mies huomasi asian heti tänään kello kahdeksan. Ja tuli takaisin kotiin odottelemaan vielä pariksi tunniksi.

Onneksi miehellä on liukuva työaika. Minulla ei ole, mutta toisaalta jalkani ovat käynnistyneet moitteetta joka aamu tähän asti. Kalsarit, farkut, toppahousut. Aluspaita, poolopaita, villatakki ja kauluri toppatakin alle. Panta otsalle ja korvien yli ja huppu päähän. Kahdet tumput päällekkäin. Hyvin kävelee - puoli tuntia siihen menee eikä koneisto edes nikottele.

Mondeo käynnistyi lämmiteltyään aikansa. Mutta dieseli on kuitenkin dieseli - hyytyi muutama metri ennen maalia ja hinattiin illalla - huoltoon. Jospa siihen huomenna ehdittäisiin vaihtaa edes uusi suodatin. Jospa viikonloppuna lauhtuisi niin, että diesel säilyisi taas juoksevana.