Elämme Tampereen teemaviikkoja. Eilen aamulla suhautin junalla Orivedelle, ja serkkuni noukki minut asemalta kyytiinsä kohti Lapinniemen kylpylää. Kaksi kertaa vuodessa palkitsemme itsemme kylpyläkeikalla ja sen jälkeen hyvällä ruualla. Tämänkertainen retki oli erityisen ilahduttava. Juttua riitti saunasta altaaseen, altaasta poreisiin ja sieltä mineraalivesiin  niin, että lipsahdimme miltei yliajalle. Coussicca lunasti myös odotukset ja mies sai  illalla noukkia asemalta puhtaan, väsyneen ja ennenkaikkea läpeensä tyytyväisen rouvan Stockmannilta ostetun Pandoron kera.

Keskiviikkona lähdemme yhdessä Tampereelle. Tiedossa on mahdollisesti oleilua pikkuveljeni seurassa ja varmasti ystävien kanssa - Ihanien naisten rukouspiirin jo lähes perinteinen Itsenäisyyspäivän päivällinen koko perheiden voimin. Tuskin maltan odottaa - osan olen tavannut viimeksi häissämme.

Tampereen teemaviikot päättyvät ensi lauantaihin, jolloin suuntaan vielä viimeisille jouluostoksille. Lähjat on jo hankittu, joten edessä lienee silkkaa fiilistelyä ja ystävien tapaamisia. Jos tätä kirjoittaessa nousee jo hymy huulille, niin arvatkaa vain, miltä se elettynä tuntuu!

Ai mikäkö kinastelu? Lähdimme aamulla Hoosianna-kirkkoon miehen kanssa. Itku pääsi; kyllä oli hyvä kanttori ja laulava seurakunta (puhumattakaan eturivin neiti arviolta 1,5-v:stä, joka kiharaponnari keikkuen istui isonveljen vieressä ja virsikirja sylissään jakoi aurinkoisia hymyjä oikealle ja vasemmalle). Ehtoolliselle mennessä yritin tehdä tilaa vasemmalle puolelleni (luulin, että eräs täti olisi tulossa siihen) sillä seurauksella, että mieheni jäi ahtaalle oikealla puolellani. Hän suhisemaan minulle siirtymistoiveita ja minä esittämään vasta-argumentteja, kunnes huomasimme pastorin edessämme odottavan öylätit käsissään, että josko hän tämän Kristuksen ruumiin, meidänkin puolestamme... Nauratti jo alttarilla ja penkissäkin hymyilytti. Varsinkin, kun pappi osoittautui vanhaksi tutuksi kouluvuosilta - olen ollut hänen rippileirillään isosena. Harvoin on niin mukavasti juttua riittänyt kirkkokahvilla.