No ei oltu mäessä. Täällä oli kova pakkanen, minkä johdosta pysyteltiin enimmäkseen sisätiloissa. Keittäjät tarjosivat kuitenkin laskiaispullia, kyllä oli hyviä.

Huomenna on sitten tuhkakeskiviikko. Pitäisi pikku hiljaa tietää, että mistä sitä paastoaisi. Aina varma valinta on herkut, ja siihen minäkin päätynen, ellei yöllä tule mitään maata mullistavaa ideaa tai muuta jumalallista väliintuloa.

Onko se kevät vai lähestyvä pääsiäinen, mutta mieli kaipaa uudistusta. Ei ole tympiintynyt eikä pettynyt olo, ei ensinkään. Sellainen vähän haikea vain ja samalla syvän onnellinen. Ei tiedä, onko se itkua vai naurua, mutta aivan tuossa ajatusten takana se kurkistelee päivittäin ja kaipaa jotain. Hassu mieli.

Jonkun (Dunderfelt?) kirjasta luin testiluonteisen tehtävän koskien tahdon voimaa: Katso ikkunasta avautuvaa maisemaa ja ajattele samalla KYLLÄ; valmiina ottamaan vastaan kaiken, mitä näet. Sitten katso samaa näkymää ja ajattele EI - valmiina torjumaan kaiken näkemäsi. Eron pitäisi olla huomattava ja kyllä se olikin. Luulen ajattelevani usein kyllä. Mieli lepäsi.